dimecres, 4 de juliol del 2007

BIODANSA; Dansar la vida, una qüestió de moviment


Aquests dies m'he apuntat a un curs de Biodansa de tres dies que la URV fa a Vinebre i la veritat, no sabia ben bé a lo que anava, però ara ho he descobert. Consisteix en deixar-se anar, no tenir vergonya a "fer la pena", confiar en nosaltres mateixos i en el company/a que en aquell moment ens acompanya fent un ball, fent carotes, imitant-nos... és expressió corporal.
El Sr. Jose Augusto Santos ve des de Brasil i ens està fent unes classes genials, on alliberem tensions, perdem la vergonya, ballem un rato i ens desfoguem.
Tal i com ens han explicat la biodansa inclou cinc claus que són alhora, fonamentals per a la nostra vida: trascendència (entesa com a evolució en un mateix), vitalitat, creativitat, afectivitat i sexualitat (entesa com el plaer que proporciona la vida per ella mateixa, les sencacions pròpies de cada persona com a individu únic i viu).
Així doncs, jo definiria la biodansa com un sentiment i una manera d'expressar-se a través de la música, parlant amb el cos, sense paraules. El nostre cos es despulla als altres amb els nostres moviments, gestos i somriures.
Pot ser hi molta gent que s'ho pren com algo molt emocional, que ho viu des de dins i que realment creu en la transmissió dels sentiments a través d'aquest moviment...aquests són experts, perquè a mi m'està costant soltar-me a 20 persones que no conec de res però crec que tenen motius per viure-ho i sentir-ho al 100%.
Us animo a intentar-ho és molt divertit!!


La propuesta es empezar
a Danzar la propia vida.
Recuperar el ritmo, el entusiasmo,
la alegría. Volver a conmoverse.
Entrar en contacto con el cuidarse,
con la dulzura, percibirse
en armonía con el otro.
Dra. Ercilia Orellana