dilluns, 15 d’octubre del 2007

CORRELLENGUA A FLIX

La festa va durar gairebé tota la tarda





Doncs si, el dijous 11 d'octubre va arribar la flama del Correllengua a Flix, i van ser els nens i nenes del CEIP de Flix els encarregats de dur-la fins a la plaça del mercat. Alguns alumnes de l'IES més tard, van baixar la senyera i la van posar al costat de la flama.


Quin millor dia, 11 d'octubre, abans de la "Hispanitat", per la qual ens donen festa sense que tinguem sentiment d'afectivitat per aquesta terra seva. Així és com defensem lo nostre, la terra, la cultura, i en aquest cas la llengua. Marcant territori i deixant clar amb qui tenim el sentiment de pertinença i l'obligació de mantenir el que realment és nostre; Catalunya!Enguany és la 11a edició.

Tots sabeu que aquest acte se celebra de manera anual i que es fa en defensa i promoció del català. Que és com una excusa per recordar i mantenir el que és nostre, però bé, he trobat aquesta definició a la Viquipedia i l'he trobat la mar d'encertada, per a que aquells que no sabeu massa de que va:

El Correllengua és una campanya de sensibilització cultural i política que es fa amb periodicitat anual destinada a la defensa i promoció de la llengua catalana.

La
Coordinadora d'Associacions per la llengua Catalana (CAL) és l'entitat (pertanyent a la societat civil) encarregada d'organitzar el Correllengua en tots els territoris dels Països Catalans, excepte en el País Valencià, on aquesta tasca la du a terme Acció Cultural del País Valencià i a Mallorca del qual s'encarrega d'organitzar-lo Joves de Mallorca per la Llengua.
Està inspirada en la
Korrika, que és una cursa popular a favor de la llengua basca. El 1993, Joves de Mallorca per la Llengua va fer una iniciativa d'aquest tipus a Mallorca on la continuen fent els anys que no fan Acampallengua, el 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir de 1996 a la resta de territoris de parla catalana.

S'estructura en quatre columnes en homenatge a quatre persones destacades pel seu compromís amb la llengua i cultura catalana.
En el Correllengua es fan un seguit d'actes de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu, el més emblemàtic dels quals és el pas de la flama, per les diferents localitats del territori.

Aquí us deixo unes imatges del dia. Tot i que va estar molt bé, perquè després van fer jocs populars, es va llegir el manifest...vaig trobar que no hi va haver un bon nombre de participació. No és cosa del nens sol, sinó de tots, petits i grans. Sempre. Així que us convido que a la propera vegada, l'any que ve, us animeu a participar i fem d'un acte rutinari, un dia per recordar qui som i fer que sigui emotiu per a tots i sobretot amb significat! VISCA CATALUNYA!
Per més info: www.jovesllengua.cat

1 comentari:

Norma Pujol Farré ha dit...

Jooo, quina llàstima!
JO aquest any no hi vaig poder ser.

Nenaaaa, no s'havia res de que marxaveu a Carcassona, e?? Ja me contaràs...